HAF Arma III Szabályzat:
A szabályok el nem olvasása senkit sem mentesít a betartásuk alól!

I. Alapvető szabályok:
    1. Normális, fegyelmezett viselkedés.
    2. Játékok alatt kötelező a teamspeak használata.
    3. Tilos a másikat akadályozni abban, hogy neki élvezhetően játszhasson.
    4. Átmenetileg, alkalmi játékokhoz a szabályzatot a fent játszó játékosok megváltoztathatják. Ilyenkor kötelességük tájékoztatni MINDEN fellépő játékost. (Pl: Egy PVP küldetés/ Egyéb Roleplay dolog)

II. Általános játékra vonatkozó szabályok:
        
    1. Páncélos Támadó járműnek minősülő gépjárműveket (APC, IFV, TANK, AA) Az használhat aki előtte átesett egy ezekre a járművekre kiélezett elméleti, gyakorlati továbbképzésen, ezzel biztosítva azok jobb, átláthatóbb, eredményesebb használatát, gyalogsággal való összhangját.
        1.1.A Továbbképzésre 2-3 ember jelentkezhet, előre megbeszélt feladatkörükkel [Lövész, Sofőr, Parancsnok] 2 ember esetén a Kiképző tiszt fogja betölteni a hiányzó posztot.
        1.2. Az elméleti oktatást egy gyakorlati részleg követi, ahol a tiszt megbizonyosodik róla, hogy valóban megértették az elméleti tesztet.
        1.3. Az oktatás után további továbbképzésre is lehet lehetőség akár szélsőséges körülmények közt, amennyiben valaki kivánja, és a teljesítmény alapján Kiképző tiszti rang is elérhető.

    2. Támadó helikoptereket A Vanilla Ah-6 Pawnee mindenki által használható repülőgép marad (A MELB helikopterek már komolyabbnak minősülnek). Aki ezeknél komolyabb gépekkel szeretne repülni annak előtte át kel  esnie egy ezekre a járművekre kiélezett elméleti, gyakorlati továbbképzésen, ezzel biztosítva azok jobb, átláthatóbb, eredményesebb használatát, gyalogsággal való összhangját.
        2.1.FONTOS!!!!!! A képzésen az vehet részt aki a gépet már magabiztosan tudja kezelni, és probléma/akadozás nélkül végre tud hajtani egyszerű manővereket (Felszállás, fordulás, leszállás, döntés, stabilizálás stb. (ezek mind auto-hover nélkül).
        2.2..A Továbbképzésre 2-1 ember jelentkezhet, előre megbeszélt feladatkörükkel [Pilóta, Lövész (amennyiben 2 üléses lásd AH-64 Apache)].Kérés esetén a tiszt betölti a hiányzó posztot.
        2.3.Az továbbképzés a résztvevők képességeinek felmérésével indul. Azt követi az elméleti oktatás, melyben elmondjuk a procedurákat, és  a pilóták megismerhetik valódi prioritásukat és jogaikat a géppel.
        2.4.A gyakorlati részlegen a tiszt megbizonyosodik róla hogy a résztvevők megértették az elméleti oktatást. Innentől a résztvevők önképzően fognak fejlődi, de felkereshetik a tisztet további segítségért extrém körülmények kezelésére ha úgy kivánják. Megfelelő tapasztalat és tudás mellet a tiszt ivábbi kiképző tiszteket nevezhet ki.

    3.Speciális fegyverek esetén [rakétavető, gránátvető, robbanóanyag, akna, nagy kaliberű anti-anyag puska (Barret)] a játékos figyelmeztesse társait hogy ennek használatára készül. (FUN szerveren is amennyiben mások is vannak a közelben)
    4. Team-kill:
        4.1. Team-kill nek minősül az, amikor egy játékos úgy lő le egy másikat hogy az bizonyíthatóan szándékos volt, és szükségtelen.
        4.2. Amennyiben nem tudott róla, és ezt ennek megfelelően reagálja le (bocsánatot kér) akkor Friendly-Fire-nek minősül és ez nem von maga után büntetést.
            4.2.1.Több ugyanazon ember által elkövetett, egymást követő friendly-fire azonban már Team-kill-nek minősül, és súlyosbító körülménynek számít, hogy tagadta a Tk-t.
        4.3. Ellenséges egyneruhába öltözött vagy ellenséges fegyvert vagy járművet használó, és ezt be nem jelentő játékos lelövése nem minősül Team-kill nek.
        4.4. Másik játékos megkötözése, vagy olyas valamire kényszerítése amit nem akar ACE segítségével (Moprhium tuladagolás stb.) Súlyosabb elbírálást von maga után mint a Team-Kill.(Kivéve ha a küldetés úgy kivánja)
         4.5.A Büntetések súlyozása (Osztagvezetők fokozottabb büntetésre számíthatnak) :
                1) Eltávolítás az adott játékmenetből
                2) Következő pénteki küldetésen a szabad optika megvonása
                3) Következő pénteki küldetésen a szabad fegyver és szerepkör választás megvonása
                4) HAF jogok átmeneti megvonása
                5) Kényszerszabadság.
                6) Folyamatos szünni nem akaró kezelhetetlen ember esetén a HAF[u] EGYHANGÚ![/u] beleegyezése esetén végleges leszerés.

III. Naptárban kiírt, közös játékokra vonatkozó szabályok:
    1. A küldetésre mindenki köteles magától felkészülni (Modok, egyenruha, időben érkezés)
        1.1. Ezek hiánya miatt mások akadályozása a kezdésben az adott küldetés kihagyását vonhatja maga után.(Fontos személy esetén további büntetés is előfordulhat)
    2. A kiírás elolvasása és értelmezése, ha kérdés merül fel akkor azt lehetőleg a küldetés megkezdése előtt kell feltenni!
    3. A küldetéseken, mindenki köteles a SAJÁT parancsnoki láncát betartani! Értsd. Bravo Rajvezető nem adhat ki parancsot Alpha lövésznek, hiába van rangban felette, köteles Alpha Rajvezetőtől engedélyt kérni a beosztotjának "Kölcsönvételére"
    4. A pénteki küldetés a komolyabb, szervezetteb játékok érdekében jött létre.Kérjük ennek megfelően viselkedjenek.
    5. A küldetés szerkeztőnek joga van a küldetése idejéig váltzotatni a szabályzat bizonyos pontjain, és joga van a küldetéséről eltávolítani BÁRKIT, aki szerinte nem megfelelően viselkedik.
    6. A küldetés szerkeztőnek joga van leállítani a küldetést, amennyiben úgy gondolja a résztvevők hozzállása vagy magatartása vállalhatatlan, és elviselhetetlen.
    7. Kérjük mindenki törekedjen a magánéletét hátrahagyni a küldetés idejéig (viccmesélés/történetmesélés) és porbáljon meg az általa alakított katona fejével gondolkodni. Ugyanakkor ez nem jogosít fel senkit hogy olyat tegyen, ami lekileg bánthatja a másikat. (értsd elküldeni a bús p**sába mert te Orosz vagy ő meg nem).
    8. Az osztagvezetőnek jogában áll a neki nem engedelmeskedő katonát verbálisan felszolítani (Azért ne üvöltsük le a fejét) és végső esetben az osztagából eltávolítani.
 

Megosztom itt: FacebookMegosztom itt: Google Plus

Xpert Timeline

Icons

arma iii 256 1 arma iii 256 2 arma iii 256 3 arma iii 256

jPanel Right

  • youtube-icon

    Nézd meg videóinkat a YouTube portálon!

    facebook-icon-128

    Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

jPanel2 Left

H

A

F

 

A

3

 

s

z

e

r

v

e

r

jPanel bottom

HAF TS